کتاب منطق کاربردى، به منظور آموزش منطق به کسانى تدوین شده است که سابقهاى دراز در این رشته ندارند. آموختن منطق را نباید منحصر به طلاب علوم دینى و دانشجویان رشته فلسفه دانست. منطق ابزارى است که به کار همه کسانى مىآید که با استدلال و بحث علمى سروکار دارند.
این کتاب با زبانی ساده و چیدمانی نو و متفاوت نسبت به دیگر کتب منطقی سعی دارد تا در نحوه آموزش منطق به مبتدیان و منطق دانان عصر خود تحولی ایجاد کند. زبان ساده و مثال های فراوان و کاربردی کتاب با تکیه بر شناخت مغالطات و استدلال ها در مکالمات و ارتباطات روزمره انسانی از ویژگی های بارز این کتاب است. کتاب در ۴ بخش اصلی تقسیم بندی شده است که هر بخش دارای قسمتهای گوناگون می باشد.
منطق را ابزارى براى راهبرى اندیشه و سنجش آن و یافتن صواب و خطاى فکر مىدانند. در این صورت همه کسانى که با اندیشه سروکار دارند، به نوعى نیازمند منطق نیز هستند. بنابراین تدوین کتابى که بتواند در عین استوارى علمى، براى همگان مفهوم افتد و به کارگیرى آن ممکن گردد، کارى ضرورى و البته مشکل است. روزآمد کردن نمونهها و آوردن منطق در متن گفتگوهاى روزمره نیز از ویژگیهاى یک متن مناسب درسى است که نگارنده تلاش کرده است تا از عهده این مهم برآید. ثمربخشى منطق در آن است که ضمن فراگیرى قواعد آن، مهارت به کارگیرى آن قواعد نیز در انسان افزایش یابد. کتاب حاضر، با جهتگیرى کاربردى، کوشیده است تا در هر مبحث از مثالهاى فراوان بهره جوید و فراگیران را در تمرینها با نمونههاى عینى زیادى مواجه سازد تا مهارت به کارگیرى منطق در آنها افزایش یابد. همچنین به دلیل آنکه بخش مهمى از منطق به کار شناخت خطاهاى اندیشه و مغالطات مىآید، حجم زیادى از کتاب حاضر به معرفى انواع مغالطات و لغزشگاه هاى گوناگون اندیشه پرداخته است. فراگیرى این بخش مىتواند خاطرهاى شیرین از منطقآموزى، در ذهن و ضمیر دانشجویان و طلاب علوم دینى بر جاى گذارد..