به گزارش افق اندیشه از کابل: مجمع محبان اهل بیت (ع) در کابل چهاردهمین همایش مبلغان را با عنوان «امام صادق (ع)، نشر علوم و پاسخ به شبهات» برگزار کرد. شرکت‌کنندگان در این همایش با بزرگداشت مقام و جایگاه حضرت امام جعفر صادق (ع)، بر توجه علمای شیعه به پاسخ‌گویی به شبهات مطرح‌شونده درباره دین اسلام و باورهای اهل تشیع تأکید کردند.

حجت الاسلام والمسلمین استاد سید حسین عالمی بلخی، رئیس مجمع محبان اهل بیت (ع) با بیان روایت‌هایی از امام صادق (ع) در رابطه با وظایف علما و شیعیان در هر عصر و زمان، گفت: این امام همام که جایگاه علمی بالایی در زمان خود داشت، نگاهی مسالمت‌آمیز نسبت به مذاهب اربعه اهل سنت داشته و توانسته بود زمینه گسترش فرهنگ و علوم دینی و عصری را فراهم ساخته و بیش از چهار هزار شاگرد تربیت نماید. در فرصتی که برایش مغتنم بود، به نشر علم پرداخته و در مدرسه ایشان غیر از تفسیر و فقه و علوم قرآنی، علوم مختلفه مانند ریاضی، فلکیات، طب و … نیز تدریس می‌شد.

استاد عالمی بلخی افزود: طرح شبهات برون‌دینی و درون‌دینی در عصر امام صادق (ع) شایع بود و ایشان نه تنها خودشان پاسخگوی شبهات بودند، که در هر بخشی متخصص و افراد خاصی را تربیت کردند. نمونه آنها «مفضل» و «هشام بن حکم» است که مفضل در برابر کفار و زنادقه پاسخگوی شبهات بود و هشام به شبهات درون‌دینی علمای دیگر مذاهب و فرق اسلامی پاسخ می‌داد.

رئیس مجمع محبان اهل بیت (ع) با اشاره به برخی موارد از جمله نشر کتاب «معتقد ماترید» تألیف «مولوی اسلام‌جار» والی هرات، اظهار داشت: در زمان ما نیز بازار شایعات و شبهات و وارد ساختن اتهامات گرم است و علما و مبلغان باید آمادگی لازم برای شناسایی شبهات و پاسخگویی به مواردی که در برابر دین و یا مذهب تشیع از جمله پیرامون بحث ولایت و امامت مطرح می‌گردد را داشته و با روشنگری زمینه وحدت و اخوت اسلامی را فراهم سازند.

حجت‌الاسلام و المسلمین استاد سید عباس مظفری، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) نیز ضمن بیان ضرورت توجه علما به پاسخگویی شبهات، به طرح بحث پیرامون شبهات مطرح‌شده از سوی وهابیون در رابطه با توسل و استغاثه پرداخت و با مشخص‌ساختن هفت سوال عمده در این مورد، از علما و مبلغان در همایش خواست تا دیدگاه‌های خود را در ارتباط با آن بیان کنند.

علما و مبلغان حاضر در نشست، در سخنان خود بر ریشه قرآنی باور به امامت و پیروی از امام پرداختند و جواز مشروعیت توسل و استغاثه به پیامبر(ص) و امامان، مبتنی بر آیات قرآنی و احادیثی که در کتب مذاهب اربعه اهل سنت آمده است، تفاوت میان عبادت و استعانت مبتنی بر آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» در سوره فاتحه، معمول بودن وجود ابزار و وسیله و یا واسطه در رفع حاجات از جانب خداوند، تفاوت میان سبب اصلی و واسطه در مطالبه از خداوند، ضرورت عدم طلب‌کردن از غیر خداوند در توسل و استغاثه اهل تشیع و همچنین باور به تقدس ضریح و بیرق به دلیل ایمان صاحب قبر نه نفس آهن و پارچه بررسی کردند.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=46255

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب