حجتالاسلام والمسلمین استاد سید حسین عالمی بلخی، رئیس مجمع محبان اهل بیت (ع)، در گفتوگوی اختصاصی با افق اندیشه عید قربان را مجموعهای از اعمال وحدتگرایانه و همبستگیآفرین شمرد و گفت: نقش عید (هم سعید فطر و هم عید سعید قربان) در همگرایی مسلمانان بسیار برجسته است؛ به خصوص، عید سعید قربان به تمام و کمال روح وحدت و اخوت و یکرنگی را بین مسلمانان ترسیم میکند.
رئیس دارالانشاء شورای علمای شیعه افغانستان توضیح داد: در عید سعید قربان حج بر مسلمانان واجب شده است، که هرکسی که توانایی داشته باشد لااقل یک مرتبه در عمر خودش حج خانه خدا را انجام بدهد. پایه و اساس آن، مشق همگرایی و همدلی برای مسلمانان در حج خانه خداست. مسلمانان همدیگر را از سراسر عالم اسلامی ملاقات میکنند و از اوضاع و سرنوشت یکدیگر آگاهی و اطلاع پیدا میکنند. این جمعشدن میشود که یک گام اساسی برای احساس درد مشترک بشود و احساس درد مشترک، عامل برای عمل مشترک میشود و عمل مشترک میتواند خیلی از دردهای مسلمانان را حل کند. برهمین اساس، روح یکرنگی و اخوت در حج مشاهده میشود. در لباس احرام هیچ فرقی بین خان و غریب و رئیس و مأمور نیست. همه همان یک لباس را با رنگ واحد و شکل واحد میپوشند. ابنای آدم در سراسر عالم گویشهای زبانی متفاوت خود را دارند، اما در حج همه باید به یک زبان حرف بزنند و یک سخن را بگویند. محتوا واحد، الفاظ واحد و برای مقصد واحد. برای دوری از شرک و پلیدیها و گرفتاریها فریاد یگانه سر میدهند. بنابراین، میتوان گفت: اوج همگرایی و انسانیت است.
او تأکید کرد: عید قربان درمجموع، به عملهای وحدتگرایانه تمثیل پیدا میکند چه طواف خانه خدا باشد، چه سعی بین صفا و مروه. روح عید قربان همان حج است. عید قربان، عید تقرب به خداوند تبارک و تعالی است. خداوند در دلهای شکسته است. بنابراین، هر مسلمانی ولو در حج مشرف شده نتواند، میتواند در وطن خودش، در ملک خودش، در خانه خودش اعمالی را انجام بدهد که برای نزدیککردنش به خداوند تبارک و تعالی کمک کند. باز هم در دین مقدس اسلام عملهای وحدتگرایانه را در هر کجایی که باشد وسلیه تقرب به خداوند تبارک و تعالی قرار داده است. عید و نماز عید، عید و اطعام به فقرا. یکی از برجستگیهای واضح عید قربان، قربانیکردن است و اگر کسی توانایی و مکنت مالی داشته باشد مستحب است قربانی کند. چون فقرا، مستمندان و کسانی که در طول سال کمتر برایشان گوشت میسر میشود بتوانند گوشت بخورند و استفاده کنند. تهیه لباس و کمک به فقرا و ایتام و مستمندان از اعمال توصیهشده است.
رئیس مجمع محبان اهل بیت (ع) گفت: موارد متعددی را داریم که کسانی میخواستند حج بروند، ولی وقتی دیدند خانواده فقیری است که توانایی تهیه معیشت زندگی خود را ندارد به حج نرفتند و پول حج را به چنین خانوادههایی کمک کردند و در نهایت خداوند تبارک و تعالی برایشان حج مقبول نوشت.
استاد عالمی بلخی افزود: وحدت، همگرایی، رفت و آمد، از همدیگرخبرگرفتن، صله رحم، احترام به بزرگان و آشتیکردن (اگر احیانا مشکلاتی وجود داشته) جزو مسائلی است که هر مسلمانی در هر کجای دنیا میتواند برای تقرب به خداوند تبارک و تعالی انجام بدهد و آنجا را برای خودش حجگاه قرار بدهد.
حجتالاسلام والمسلمین استاد عالمی بلخی با تأکید بر اهمیت نقش تبیلغ و آگاهیبخشی دینی تصریح کرد: علما باید برای رساندن موضوعاتی که جامعه را زنده میکند و حیات طیبه به جامعه میبخشد تلاش کنند. او درباره نقش تبلیغی رسانهها هم گفت: متأسفانه رسانههای زیادی هستند که مبتذلات را ترویج میکنند و تبلیغات ضد ارزشهای دینی و اسلامی و ضد وحدت و همگرایی در جامعه دارند. رسانههایی را داریم که به نام اسلام و به ضرر دین تبلیغ میکنند. تلویزیونهایی هستند که به نام تلویزیونهای مردم شیعه علیه سنی تبلیغات و نشرات میکنند و تلویزیونهایی هستند که به نام سنی علیه شیعه تبلیغات و نشرات میکنند. احتمالا که مصارف آنها و بودجه آنها هم از یک منبع واحد تهیه شود و در راستای سیاست دشمنان اسلام و تفرقهاندازی در جامعه اسلامی باشد. کم نیست رسانههایی که با دید مثبت کار میکنند. اینها بهتر است به جای نفرتپراکنی، وحدتگرایی را بین جامعه ترویج و تبلیغ کنند و همین کارهای نیک و خیری را که مردم در ایام عید باید انجام بدهند به گوش مردم و مومنین و مسلمانها برسانند.
/پایان/
