رئیس مجلس وحدت مسلمین پاکستان، حجت الاسلام و المسلمین راجه ناصر عباس جعفری بر لزوم وحدت بین شیعه و سنی و حتی بالاتر از آن، وحدت ادیان در مقابل لادینی و الحاد تأکید کرد و گفت: این شدنی است و هست و الان در فلسطین و غزه، شیعه و سنی باهمند. گفت و گوی اختصاصی افق اندیشه با حجت الاسلام و المسلمین راجه ناصر عباس جعفری را بخوانید:
امام خمینی (قدس سره) احیاگر وحدت مسلمین
رئیس مجلس وحدت مسلمین پاکستان امام خمینی (قدس سره) را احیاگر وحدت بین شیعه و سنی خواند و گفت: وحدت مسلمانان نخستین بار در قرآن مطرح شده و بعدها از جانب علمای مسلمان بارها طرح شده است، اما بعد از انقلاب اسلامی ایران بیشتر مطرح شد.
او افزود: مسئله وحدت مسلمانان از زمان سید جمال الدین بزرگ مطرح بود و ایشان و دیگر علمای وحدتی برای ایجاد وحدت در جهان اسلام کار کردند. آن زمان دولت عثمانیه ساقط میشد و قدرتهای جهانی و بریتانیا جهان اسلام را تکه تکه میکرند. شخصیتهایی مثل سید جمال الدین بزرگ میگفتند باید به یک وحدت اسلامی در مقابل دشمنان مشترک برسیم. این جریان بود، اما بعد از انقلاب اسلامی ایران دنیا تغییر کرد. امام آمد و قضیه فلسطین و وحدت مسلمین را به شکل عملی مطرح کرد.
او تأکید کرد: امام واقعا به وحدت بین مسلمین باور داشت و روش و رویه و اسلوب و عملش همین طوری بود. ایشان شرح صدر داشت و بالاخره کسی میتواند وحدت بین مسلمین را رهبری کند که شرح صدر داشته باشد. بدون شرح صدر اصلا نمیشود رهبری کرد. بعد از ایشان، آقا باور عمیق به وحدت مسلمین دارند. ببینید چطور به حماس و جهاد اسلامی و فلسطینیها توجه دارند و برای آنها دلسوزی میکنند. این از نگاه وحدتمحور ایشان میآید.
آیت الله العظمی خامنهای رهبر کنونی وحدت مسلمین
حجت الاسلام و المسلمین راجه ناصر عباس جعفری رهبر انقلاب جمهوری اسلامی ایران، آیت الله العظمی خامنهای، را یک متفکر و استراتژیست بزرگ جهان اسلام خواند، که بعد از امام خمینی (قدس سره) رهبری وحدت مسلمین را بر عهده دارد و تا به امروز امریکا و استکبار جهانی را در تجزیهی کشورهای منطقه و مسلمانان ناکام گذاشته است.
او تأکید کرد که امریکا و استکبار جهانی تصمیم داشت به وسیله داعش و القاعده سوریه و عراق را تجزیه کند و بیشترین ضربه را هم به اهل تسنن در این کشورها وارد کرد، اما حضرت آقا و شیعیان به کمک برادران اهل تسنن خود رفتند و داعش را شکست دادند. در یمن هم همین طور، وحدت شیعیان زیدی و شافعیان اهل سنت است که باهم در مقابل آن هجمه بزرگ استکبار جهانی ایستاده اند.
او رهبر جمهوری اسلامی ایران را یک فقیه جامع الشرایط و دشمنشناس بابصیرت و شجاع خواند که حرکات دشمن را درست میشناسد و میتواند حکم حمله به اسرائیل را بدهد، درحالی که دیگران جرأت حمله به اسرائیل را ندارند.
هدف دشمنان اسلام تسلط همه جانبه بر مسلمانان است
سناتور ناصر عباس جعفری تصریح کرد: راهبرد دشمنان «تقسیم کن و حکومت کن» است. آنها تلاش می کنند مسلمانها را تقسیم کنند تا قدرت آنها تقسیم و ضعیف بشود و بر روی تمام منابع و معنویت آنها تسلط پیدا کنند. آنها میخواهند تسلط فرهنگی و تمدنی و همه جانبه بر مسلمانان داشته باشند و هویت و شناخت ما را از ما بگیرند. می خواهند تمام جهان را از رنگ خدایی بیرون بیاورند و رنگ شیطانی و رنگ خودشان را به آنها بدهند. آنها جامعه ذلت پذیر، جامعه تحقیرشده، جامعه ترسو، جامعه بی هویت و تهی از دین که دین و خدا در آن جامعه منزوی باشد، میخواهند. آنها چنین جامعه ای میخواهند و برای این کار ما را باهم درگیر میکنند تا به مقصودشان برسند. آنها می خواهند بین ما تفرقه باشد، ولی ما باید به طرف وحدت برویم و شناخت دینی و توحیدی خود را از دست ندهیم. قرآن میگوید واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا، لذا وحدت یک تاکتیک نیست، یک استراتژی و راهبرد است. مسلمانان باید به این حکم قرآنی عمل کنند.
غزه و لبنان تجربه وحدت در برابر شیطان
حجت الاسلام و المسلمین ناصرعباس جعفری بر لزوم وحدت بین شیعه و سنی و حتی بالاتر از آن، وحدت ادیان در مقابل لادینی و الحاد تأکید کرد و گفت: این شدنی است و هست. الان در فلسطین و غزه، شیعه و سنی باهمند. در غزه و فلسطین نوعا اهل تسنن زندگی میکنند. چه کسی از آنها حمایت میکند و در کنار آنها ایستاده؟ لبنان، شیعیان لبنان، حشدالشعبی شیعیان و کسانی که به اهل بیت نزدیکند. جبهه مقاومت تشکیل شده است و خون یکدیگر، در یک آرمان و در یک راه باهم مخلوط شده است. اگر اینها باهم نمی بودند اسرائیل می توانست طی چند روز به اهداف خودش برسد. چرا اسرائیل شکست خورده و نتوانسته به خواسته های خودش برسد؟ چون در منطقه وحدت بین شیعه و سنی شده است و این یک تجربه است. باهم شدند و دشمن نتوانست توسعه پیدا کند و به آن آرمان شیطانی خودش برسد. وحدت بین شیعه و سنی هم شدنی است و هم باید باشد. لذا باید با نگاه وحدت قرآن و روایت را مطالعه کنیم. اگر این طور ببینیم از آن تنگ نظری ها و تعصبها بیرون می آییم و با شرح صدر برخورد می کنیم. همدیگر را برادر می دانیم و رقیب و دشمن نمی دانیم.
/پایان/