حجت الاسلام والمسلمین علی حبیبی از استادان آموزش قرآن، روز دوشنبه 13 حوت/ اسفندماه 1403 در هشتمین گردهمایی بزرگ مبلغان مهاجر افغانستان که به مناسبت فرصت تبلیغی ماه مبارک رمضان در سالن همایشهای غدیر قم برگزار شد، بر استفاده درست و اصولی از قرآن و آموزههای قرآنی در تبلیغ دینی تأکید کرد و گفت: وظیفه ما آموزش و تعلیم معارف اسلام و تبلیغ دین است. حداقل انتظاری که جامعه از طلاب علوم دینی دارد، این است که قرائت نماز صحیح باشد. باید قرائت صحیح نماز و قرآن را به مردم آموزش دهیم تا از این راه، جامعه بهرهمند شود.
این مدرس حوزه و استاد آموزش قرآن با اشاره به اهمیت صحت شرعی در قرائت قرآن و نماز، اظهار داشت: بدعتهای حرامی توسط برخی از قاریان و موذنان به وجود آمده که هیچ فایدهای ندارد. قرائت قرآن باید مطابق با سنت پیامبر گرامی اسلام باشد. مبلغان باید اصول صحت قرائت نماز و قرآن را بدانند و به دیگران آموزش دهند. معلمی یک هنر و فن است و باید محتوای درس مشخص باشد تا تمام فعالیتهای معلم در چارچوب هدف و محتوای درس باشد.
او تأکید کرد: معلم باید روان مخاطب را بشناسد و روشهای مناسب برای آموزش را به کار ببرد. همچنین باید محتوای درس را مشخص کند و به زبان مخاطبان، چه خردسال و چه بزرگسال، صحبت کند. هدف از آموزش قرائت قرآن این است که قرآن را با شیوهای بخوانیم که پیامبر گرامی اسلام میخواندند.
حجت الاسلام والمسلمین علی حبیبی افزود: قرائت قرآن در صدر اسلام شفاهی و سینه به سینه بود و ابزار نگارش در اختیار نبود. قرآن به تدریج نازل شد و خط عرب مراحل ابتدایی خود را طی کرد. با گسترش اسلام، نهضت سوادآموزی به برکت جهاد و کوشش پیامبر گرامی اسلام و صحابه و تابعین فراگیر شد.
او با اشاره به ضرورت آشنایی با چهار دانش برای قرائت صحیح قرآن، اظهار داشت: برای صحیح خوانی قرآن باید با چهار دانش آشنا شویم: قرائت، رسمالخط، تجوید و وقف و ابتدا. قرائت صحیح قرآن باید مطابق با سنت پیامبر گرامی اسلام باشد.
وی اضافه کرد: تفاوتهای موجود در قرائات نباید باعث سردرگمی شود و باید به قرائتی که پیامبر اسلام اجازه دادهاند، اعتماد کنیم. قرائات موجود نشاندهنده این است که این قرائات در زمان پیامبر وجود داشتهاند.
این مدرس حوزه و استاد قرآن با تأکید بر اهمیت آموزش صحیح قرائت قرآن، بیان کرد: مبلغان باید در روز اول کلاسهای خود مشخص کنند که چه چیزی را آموزش میدهند. روشهای مختلف قرائت، نگارش و علامتگذاری و همچنین مخارج حروف باید به درستی آموزش داده شود.
/پایان/