به گزارش افق اندیشه نمازجمعه این هفته (چهاردهم جدی ۱۴۰۳ه.ش.) مزارشریف به امامت حجت الاسلام والمسلمین محمدامین محمودی در مصلای سلطانیه برگزار شد. گزیده‌ای از بیانات خطیب این هفته نمازجمعه مزارشریف را بخوانید:

خطبه اول
حجت الاسلام والمسلمین محمودی در ابتدا بعد از حمد و ثنای الهی خود و همه مردم و نمازگزاران را به رعایت تقوا سفارش کرد و گفت: در این ماه رجب، خداوند توفیق ملبس شدن به تقوای الهی را به همه‌ی ما عنایت کند. ببینید! در فرهنگ زندگی انسانی خواستن از غیر یک امر اضطراری است که انسان در حالت عسر و حرج دست نیاز به طرف مقابل دراز می‌کند. این سیره ای است که در زندگی و فرهنگ انسانی وجود دارد. اما وقتی می‌آییم بحث دعا و نیایش و خواستن از پروردگار را در فرهنگ قرآن و در فرهنگ ائمه معصومین علیهم‌السلام مطرح می‌کنیم، می بینم آن جا یک جایگاه دیگری به دعا و نیایش و خواستن مطرح شده است که دعا، یعنی مکتب سازندگی و بالاترین درجه انس بنده نسبت به خدا.
در سوره مبارکه بقره – ۱۸۶
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِي وَلْيُؤْمِنُواْ بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (186) ترجمه: و هرگاه بندگانم از تو درباره من پرسند (بگو:) همانا من نزديكم؛ دعاى نيايشگر را آنگاه كه مرا مى خواند پاسخ مى گويم. پس بايد دعوت مرا بپذيرند و به من ايمان آورند، باشد كه به رشد رسند.

خطبه دوم
حجت الاسلام والمسلمین محمودی بعد از توصیه نمودن مردم به تقوای الهی پیرامون شخصیت امام باقر علیه السلام صحبت کرد و گفت: دیروز مصادف با ولادت امام باقر علیه السلام بود. شخصیتی که توصیف و تمجید آن ده ها سال قبل از میلادش بر زبان پیامبر اسلام جاری شده است و اسم او و لقب او که باقر العلوم است توسط پیامبر اسلام تعیین شده است. امام باقر علیه السلام نقش مهم و کلیدی در نشر معارف اهل‌بیت و دین اسلام دارد. از مهمترین شاخصه های زندگی معنوی امام باقر علیه السلام مسئله دانش محوری و توسعه معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام است.

/پایان/

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=32740

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب