مدرسه علمیه ثقلین بغلان با همت سید محمدباقرهاشمی در سال 1378هجری شمسی در شهر پلخمری تأسیس شد. این مدرسه با مساحتی بالغ بر ۲۰۰ متر مربع در ناحیه دوم شهر پلخمری، منطقه اسلام قلعه واقع شده است. ساختمان این مدرسه در دو طبقه احداث شده و دارای تقریبا ده اتاق برای طلاب لیلیه، دفتر و یک سالون اجتماعات برای برگزاری مراسم دینی و مذهبی می باشد. کتابخانه مدرسه نیز نزدیک به ۱۰۰۰ جلد کتاب دارد و بیشتر کتاب‌ها در موضوعات اسلامی، فقهی، اصولی، اعتقادی، تاریخی، ادبیات عرب، فلسفی و منطقی می باشند.
موقعیت مدرسه ثقلین در کنار مسجد امام زمان(ع) قرار دارد و نماز عبادی سیاسی جمعه در این مکان مقدس برگزار می شود. حجت الاسلام و المسلمین سید محمدباقر هاشمی مدیریت مدرسه ثقلین را عهده‌دار است و این مسئولیت و تولیت را از ابتدا و شروع مدرسه به عهده داشته است. حجت الاسلام والمسلمین هاشمی امام جمعه شهر پلخمری نیز است و گاهی اوقات در صورت نبودنشان حجت الاسلام والمسلمین سید علی کریمی موقتا نمازجمعه را برگزار می‌نماید.
شورای اخوت اسلامی و دفتر شورای علمای شیعه بغلان به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر هاشمی مدیر مدرسه ثقلین در همین مدرسه موقعیت دارد و جلسات شورای علمای شیعه و شورای اخوت در هر ماه دائر می‌شود که درباره مسائل مربوط به اخوت اسلامی، مشکلات و اوضاع اجتماعی و اختلافات مردمی و امنیت تبادل نظر صورت گرفته و تصامیمی جهت فعالیت‌های بیشتر و خوب‌تر اتخاذ گردیده و برنامه‌ریزی و هماهنگی در امور فرهنگی و تبلیغی جامعه صورت می گیرد.
اساتید این مدرسه عبارتند از: حجت الاسلام والمسلمین سید سلطانعلی حیدری، حجت الاسلام والمسلمین سید علی کریمی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسین محمدی. اساتید مدرسه ثقلین در هر دو شورا یعنی شورای علمای شیعه و شورای اخوت فعالیت و عضویت دارند.
این مدرسه علاوه بر تدریس دروس حوزوی پاسخگوی مراجعات مردمی و اختلافات حقوقی و حقیقی مردم و جوانان دانشگاهی نیز می باشد و جلب و جذب کمک‌های خیرین و توزیع کمک‌ها بین مستمندان و فقرا و ایتام صورت می‌گیرد.
به لحاظ آموزشی در این مدرسه دروس حوزوی از ابتدا تا پایان سطوح سوم حوزه تدریس می شوند. دروسی از قبیل: صرف، نحو، بلاغت، احکام، عقاید، منطق، فلسفه، فقه و اصول و تفسیر. طلاب در کنار این دروس، روخوانی و روانخوانی قرآن و تجوید و حفظ قرآن کریم را هم آموزش می بینند.
طلاب مدرسه علمیه ثقلین در زمان تدوین این گزارش به ۳۶۰ نفر می رسند و تعداد ۴۵ نفر لیلیه هستند که به صورت تمام وقت در مدرسه حضور دارند و در خوابگاه آن به سر می برند، باقی آنها طلاب روزانه خواهران هستند که فقط در ساعات درسی و مباحثه عمومی در شعبات مدرسه حضور می یابند و از خوابگاه مدرسه استفاده نمی کنند. بخش خواهران در شعبات به نام اسلام قلعه، قشلاق، باغ چوقرک، گاوسوارن، کارته نو، گوهرگان، کهنه مسجد، قره سای.

/پایان/

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=40357

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب