پرسش:

آیا نگاه کردن به عکس یا فیلم افراد برهنه یا نیمه برهنه و جماع در اینترنت اشکال دارد؟ تمام فضای مجازی پر شده است و اجتناب امکان ندارد.

پاسخ:

کثرت گناه، هیچ دلیل و توجیهی برای جواز به ارتکاب نمی‌باشد؛ چنان که اگر ویروسی منتشر و فراگیر شد، نه تنها دلیل و بهانه برای ابتلای عمدی نمی‌باشد، بلکه باید از آن اجتناب نمود تا سالم ماند.

الف – توجه داشته باشیم که «حرام»، یعنی چیزی یا کاری که «حرمت» دارد. و «حرمت» داشتن، یعنی «احترام – قَدر (اندازه) و ارزشی» دارد و برای حفظ احترامش، از سوی خداوند سبحان، قوانین و چارچوب‌های معینی وضع و ابلاغ شده است.

گاه، مکان مقدسی حرمت دارد، مانند «مسجد الحرام» یا هر مسجدی – گاه زمان حرمت دارد، مانند «ماه‌های حرام» – گاه طرف مقابل حرمتی دارد که باید حفظ شود، مانند پدر و مادر، یتیمان، نوامیس … و بالاخره آن که انسان، خودش بسیار محترم است و باید حرمت خود را حفظ کند، لذا هر چه احترام او را بالاتر ببرد، واجب و مستحب شده است و آن چه او احترام او را بشکند، او را خوار و ذلیل کند – به او ضرر و خسران برساند و چه بسا او را تا حیوانیت و بلکه پست‌تر و گمراه‌تر، پایین بیاورد، «حرام = ممنوع» شده است!

چرا در شریعت اسلام عزیز، کسی حق ندارد به صورت علنی مرتکب گناه شود و یا حتی گناهش را نزد دیگران بیان و افشا نماید؟! یکی از دلایلش همین ضرورت و وجوب «حفظ حرمت» می‌باشد!

ب – آدمی کارهای بسیاری انجام می‌دهد که فقط با دست یا پا نمی‌باشد، بلکه «شنیدن و دیدن» نیز نوعی کار است که با گوش و چشم به انجام می‌رسد. بنابراین، همانگونه که دست و پا و سایر اعضا، برای انجام کارهایی آفریده شده‌اند و نباید در راه آسیب به خود و جامعه از آنها استفاده شود، گوش و چشم نیز برای فوایدی آفریده شده‌اند؛ لذا فرمود: «شنیدن و دیدن و قلبی که توجه می‌کند، مورد سؤال واقع می‌شوند»:

«وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا» (الإسراء، 36)

– و در چیزی که به آن علم نداری [بلکه برگرفته از شنیده‌ها، ساده نگری‌ها، خیالات و اوهام است] پیروی مکن؛ زیرا گوش و چشم و دل [که ابزار علم و شناخت واقعی‌اند] موردِ بازخواست‌اند.

در قیامت و محشر، هم اعضا به تکلم می‌آیند و گواهی می‌دهند و هم از صاحب آنها پرسیده می‌شود که «چرا چنین کردی، چرا چنان نکردی – چرا این را دیدی و آن را ندیدی – چرا این را شنیدی و آن را نشنیدی و …؟!» و باید پاسخگو باشد و دلایل موجه داشته باشد.

آثار دیدن

شاید آدمی گمان می‌نماید که در یک لحظه یا دقایقی، چیزهایی را می‌بیند و تمام می‌شود؛ اما از آنجا که چشم و گوش، دو ابزار دریافتی و ادراکی انسان از بیرونِ خود (محیط) می‌باشند، هر آن چه از خوب یا بد ببیند، آثار آنیِ خوب یا بد خود را مترتب می‌سازد و بر ذهن، روح، قلب، اخلاق، روان، اعصاب و ساختار شخصیتی انسان اثر می‌گذارد. چنان که امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام فرمودند:

«العَينُ جاسُوسُ القَلبِ و بَريدُ العَقلِ» (بحار الأنوار: 104 / 41 / 52)

– چشم، جاسوس دل و قاصد خرد است.

نگاه به عکس یا فیلم بدن‌های برهنه و روابط جنسی

نگاه کردن به عکس یا فیلم بدن‌های برهنه (زن و مرد)، فقط محرک هوس و شهوت جنسی خیالی نمی‌باشند، بلکه آثار نامطلوب دیگری چون تنوع طلبیِ سیری ناپذیر و نارضایتی از همسر و … را نیز دارند!

نگاه به فیلم روابط جنسی زن و مرد، از بوسیدن گرفته تا جماع (فیلم پورنو)، ضمن تحریک شهوت جنسیِ بی‌حاصل – شهوت‌رانی خیالی و تحریک اعصاب و روان، آثار سوء تربیتی، اخلاقی و رفتاری بسیاری دارد که کمترین آن، خودارضایی می‌باشد و بسیاری از اغفال‌ها و تجاوزات (در جهان) نیز به خاطر دیدن همین صحنه‌ها و میل به تحقق آنها صورت می‌پذیرد.

  • -بنابراین، هرگونه تحریک شهوت جنسی با نگاه شهوت‌آلود به شخص نامحرم – یا دیدن عکس و فیلم از بدن‌های برهنه – یا دیدن روابط جنسی نامحرمان، کم باشد یا زیاد، حرام می‌باشد و نه تنها هر گونه نگاه شهوانی به شخص یا تصویر نامحرم (مسلمان یا کافر) حرام است، بلکه حتی اگر احتمال آلوده شدن نگاه و وسوسه و تحریک شهوت دهد نیز اشکال دارد.
  • -دقت کنیم که «لذت شهوانی» زن و مرد از یک دیگر، با لذت خوردن و خوابیدن و … متفاوت است، چرا که مستلزم ارتباط جنسی با یک دیگر می‌باشد که هر کدام حقوقی فردی و نیز نقش، تکلیف و حقوقی اجتماعی دارند. پس لذت بردن این دو از یک دیگر نیز باید قانونمند باشد و خداوند متعال تنها راه مجاز هر گونه لذت دو نامحرم از یک دیگر را محرمیت به واسطۀ ازدواج دائم یا موقت بیان نموده است؛ بدیهی است که تحریک و ارضا از هر طریق دیگری، موجب مضرات شدید فردی و اجتماعی می‌گردد؛ از تأثیر سوء در روان، اعصاب و اخلاق شخص گرفته تا تأثیرات سوء اجتماعی و بیشتر از همه در حق زنان و جایگاه، نقش و حقوق آنان در چرخه‌ی حیات بشری.

احکام

دقت نماییم که خداوند متعال در دین کامل اسلام، در هیچ شأنی از شئون زندگی، انسان و جامعه را سر خود رها نکرده است؛ لذا حتی نگاه کردن نیز احکام ویژه‌ای دارد که ذیلاً فقط به آن چه موضوع سؤال است اشاره می‌شود.

برخی از فتاوا:

مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای:

س 1183: نگاه‌کردن به تصوير زن نامحرم و بدون پوشش چه حکمى دارد؟ نگاه‌کردن به‌صورت زن در تلويزيون چه حکمى دارد؟ آيا بين زن مسلمان و غيرمسلمان و بين پخش آن به‌طور مستقيم و يا غير مستقيم تفاوتى وجود دارد؟

پاسخ: نگاه‌کردن به تصوير زن نامحرم، حکم نگاه‌کردن به خود زن نامحرم را ندارد، بنا بر اين اگر نگاه از روى لذّت نبوده و خوف افتادن به گناه نباشد و تصوير هم متعلّق به زن مسلمانى که بيننده آن را مى‏شناسد نباشد، اشکال ندارد و بنا بر احتياط واجب نبايد به تصوير زن نامحرم که به‌طور مستقيم از تلويزيون پخش مى‏شود، نگاه کرد ولى در پخش غيرمستقيم تلويزيونى اگر ريبه و خوف افتادن به گناه نباشد، نگاه‌کردن اشکال ندارد.

س 1188: آيا ديدن تصاوير زنان برهنه و نيمه برهنه در فيلم‌هاى سينمايى و غير آن، در صورتى که آنان را نشناسيم، جايز است؟

پاسخ: نگاه‏کردن به فيلم‏ها و تصاوير، حکم نگاه‏کردن به اجنبى را ندارد و در صورتى که از روى شهوت و ريبه نباشد و مفسده‏اى هم بر آن مترتب نشود، شرعاً اشکال ندارد ولى با توجه به اينکه ديدن تصوير برهنه‏اى که شهوت برانگيز است، غالباً از روى شهوت بوده و به همين دليل مقدمه ارتکاب گناه مى‏باشد، بنا بر اين ديدن آنها حرام است.

س 1193: بعضى از جوانان به تصاوير مستهجن نگاه مى‏کنند و براى کار خود توجيهات ساختگى ارائه مى‏دهند، حکم آن چيست؟ و اگر ديدن اين تصاوير مقدارى از شهوت انسان را تسکين دهد و در جلوگيرى از ارتکاب حرام مؤثر باشد، چه حکمى دارد؟

پاسخ: اگر نگاه‌کردن به آن تصاوير به قصد ريبه باشد و يا انسان بداند که منجر به تحريک شهوت او مى‏شود و يا خوف ارتکاب گناه و مفسده باشد، در اينصورت نگاه‌کردن به آنها حرام است و اين که به خاطر آن انسان به حرام ديگرى نمى‏افتد، مجوّز ارتکاب فعلى که شرعاً حرام است، نمى‏باشد.

آیت‌الله العظمی سیستانی:

س: آیا به فیلم های جنسی بدون لذت جنسی می‌توان نگریست؟

پاسخ: به طور مطلق جایز نیست.

س: آیا نگاه کردن به سایت‌های آموزش سکس جهت لذت بردن در عمل زنا‌شوی برای متاهلین اشکال دارد؟

پاسخ: جایز نیست وحرام است، متاهل یا مجرد بودن ملاک نیست.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:

س: آیا دیدن سریالها و فیلم‌هاى خارجى که بعضآ بطور نامناسبى از سیماى جمهورى اسلامى ایران پخش مى‌شود و خانم‌هاى بى‌حجاب درآن بازى مى‌کنند، جایزاست؟

پاسخ: نگاه کردن به فیلم‌هاى مبتذل، که موجب فساد خود انسان یا خانواده‌اش مى‌شود، جایز نیست، و باید از نگاه کردن به آن خوددارى کرد؛ ولى برنامه‌هایى که موجب فساد نمى‌باشد، جایز است.

س: دیدن فیلم‌هاى ویدئویى که در آن زنها در برابر زنها، و مردان در برابر مردان مى‌رقصند چه حکمى دارد؟

پاسخ: مشاهده این فیلم‌ها موجب فساد است، و جایز نیست.

مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت (ره):

س 812: آيا نگاه كردن بدون قصد شهوت به فيلم‌هايى كه زنان در آن بازى مى‌كنند، جايز است؟

پاسخ: ديدن نامحرم از طريق تلويزيون، ماهواره، ويديو، اينترنت و…، و شنيدن صداى آن‌ها كه مقرون به فساد و ريبه است، اشكال دارد و بعض اقسام آن حرام يقينى است؛ مگر در تصاوير زنان كافر كه امر در آن خفيف‌تر است.

س 813: آيا ديدن فيلم سكس كه بدن زنان هرزه عريان است، جايز است يا خير؟

پاسخ: چون موجب تهييج شهوت مى‌شود، جايز نيست.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=23814

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
حزب الله
حزب الله با تاکید بر حمایت خود از سوریه، مردم و تمامیت ارضی آن، تجاوز اسرائیل را محکوم کرد پرچم حزب الله لبنان | علم حزب الله اللبناني حوزه/ حزب الله بار دیگر بر حمایت خود از سوریه تاکید کرد و گفت که اشغال سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل، ملت ها را در مقابل خطری قریب‌الوقوع قرار می‌دهد. به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حزب الله بار دیگر بر حمایت خود از سوریه تاکید کرد و گفت که اشغال سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل با تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به لبنان و تجاوزات و حملات روزانه آن به غزه صورت می‌گیرد که ملت ها را در مقابل خطری قریب‌الوقوع قرار می‌دهد و موید وحدت مسیر آنها و ضرورت رد و مقابله با این تجاوز است. مقاومت اسلامی لبنان – حزب‌الله تصریح کرد : جنایات طولانی‌مدت اشغالگران رژیم صهیونیستی در خاک سوریه، چه با اشغال اراضی بیشتر در بلندی‌های جولان یا ضربه زدن و از بین بردن توانایی‌های دفاعی دولت سوریه، نشان‌دهنده تجاوز آشکار و نقض گستاخانه حاکمیت کشور و مردم سوریه و تلاشی برای بی ثبات کردن بیشتر این کشور برادر است. حزب الله ضمن محکوم کردن این حملات، نسبت به عواقب تداوم آن هشدار داد و از جهان به ویژه جهان عربی و اسلامی خواست در برابر این جنایات مواضع سختگیرانه ای اتخاذ کنند و در همه زمینه های سیاسی و حقوقی برای توقف این سلسله تجاوزات فشار وارد کنند؛ زیرا تمام توجیهات ارائه شده توسط دشمن، ادعایی واهی است. حزب الله در بیانیه خود آورده است : تمام تلاش‌های دشمن برای کنترل سرزمین‌های جدید در سوریه نمی‌تواند هیچ نوع حقوقی را ایجاد کند، زیرا همه اینها را فقط می‌توان یک اشغال مداوم نامید که از سال ۱۹۶۷ در منطقه جولان وجود دارد. حزب الله در پایان بیانیه خود بر حمایت خود از سوریه و مردم آن و بر لزوم حفظ وحدت سرزمین و مردم سوریه تاکید کرد.
حزب الله
حزب الله با تاکید بر حمایت خود از سوریه، مردم و تمامیت ارضی آن، تجاوز اسرائیل را محکوم کرد پرچم حزب الله لبنان | علم حزب الله اللبناني حوزه/ حزب الله بار دیگر بر حمایت خود از سوریه تاکید کرد و گفت که اشغال سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل، ملت ها را در مقابل خطری قریب‌الوقوع قرار می‌دهد. به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حزب الله بار دیگر بر حمایت خود از سوریه تاکید کرد و گفت که اشغال سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل با تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به لبنان و تجاوزات و حملات روزانه آن به غزه صورت می‌گیرد که ملت ها را در مقابل خطری قریب‌الوقوع قرار می‌دهد و موید وحدت مسیر آنها و ضرورت رد و مقابله با این تجاوز است. مقاومت اسلامی لبنان – حزب‌الله تصریح کرد : جنایات طولانی‌مدت اشغالگران رژیم صهیونیستی در خاک سوریه، چه با اشغال اراضی بیشتر در بلندی‌های جولان یا ضربه زدن و از بین بردن توانایی‌های دفاعی دولت سوریه، نشان‌دهنده تجاوز آشکار و نقض گستاخانه حاکمیت کشور و مردم سوریه و تلاشی برای بی ثبات کردن بیشتر این کشور برادر است. حزب الله ضمن محکوم کردن این حملات، نسبت به عواقب تداوم آن هشدار داد و از جهان به ویژه جهان عربی و اسلامی خواست در برابر این جنایات مواضع سختگیرانه ای اتخاذ کنند و در همه زمینه های سیاسی و حقوقی برای توقف این سلسله تجاوزات فشار وارد کنند؛ زیرا تمام توجیهات ارائه شده توسط دشمن، ادعایی واهی است. حزب الله در بیانیه خود آورده است : تمام تلاش‌های دشمن برای کنترل سرزمین‌های جدید در سوریه نمی‌تواند هیچ نوع حقوقی را ایجاد کند، زیرا همه اینها را فقط می‌توان یک اشغال مداوم نامید که از سال ۱۹۶۷ در منطقه جولان وجود دارد. حزب الله در پایان بیانیه خود بر حمایت خود از سوریه و مردم آن و بر لزوم حفظ وحدت سرزمین و مردم سوریه تاکید کرد.